Ruben Bimmel

Game Development

Battery Life

Opdracht: Maak een game rond het thema Transmission
Duur: 48 uur
Team grootte: 6
Rol: Design en allerlei andere dingen
Vaardigheden:
Links: Global Game Jam

Dit was voor mijn eerste Global Game Jam. Bij dit evenement maak je een spel binnen 48 uur. Dit jaar was het thema Transmission. In dit spel speel je een robot die afhankelijk is van stroom. In de omgeving zitten stroombronnen die de robot van afstand kunnen opladen. Je moet proberen door het level heen te komen zonder dat de stroom op raakt.

Dit was voor mij een van de eerste keren dat ik werkte met Unreal. In ons groepje zaten een aantal mensen van de NHTV die al veel meer ervaring hadden met deze engine. Het visual scripting systeem van Unreal is erg handig, maar ook erg frustrerend als je dit niet gewend bent. Het was erg interessant om te zien hoe de andere studenten het spel hier in opbouwden en ik heb hier heel veel van geleerd.

Het prototype was redelijk snel gemaakt, maar we hadden erg veel problemen om alles bij elkaar te krijgen. Dit kwam ook door het feit dat we niet gebruik konden maken van source control, waardoor we niet tegelijk aan het project konden werken. Daarnaast verliep de communicatie tijdens het project niet heel soepel. Hierdoor is er meerdere keren in korte tijd van art stijl veranderd en is er veel werk van mij niet meer in het spel gekomen.

Uiteindelijk heb ik de omgeving in het spel nog interessanter kunnen maken door een aantal vertex displacement shaders te maken. Ik had al een beetje ervaring met shaders en ik vond de visual scripting tool voor shaders erg leuk om mee te werken.

« Terug naar het overzicht

Contact